Murat Işık Anaokulu


Vizyon: Murat Işık Anaokulunun vizyonu; çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programı, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına olan desteği ile yerel ve ulusal düzeyde bilinen ve tercih edilen bir kurum olmaktır. Bu bağlamda hedefimiz; *Çocuklara kendi etkinliklerini seçebildikleri ortamlar hazırlayarak, onların, plan oluşturma, izleme, uygulama, tamamlama ve yorum yaparak kendilerini ifade etme ve öz disiplin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyan, *Çocukların bilgi edinmede oyun, gözlem ve duygularını kullanarak hem kendilerini ve birbirlerini tanımaya, hem de dünyanın nasıl işlediğini anlamaya çalışmalarını teşvik eden, *Çocuğun öğrenmede etkin, seçici ve karar verici, öğretmenin ise daha pasif, teşvik edici, öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir görev üstlenmesini sağlayan, *Çocuğun öğrenme ve bilgi edinmede zihinsel kapasitesini kullanabilmesi için çevre ile etkileşimini sağlayan, *Çocukların bireysel ilgilerine göre, okul içinde bilim odası, sanat odası, müzik odası gibi alanlar oluşturabilen, *Aydınlatma, ses düzeni, güvenlik, havalandırma, temizlik, yaşam/oyun alanı konularında uluslararası standartlara uyan ve yeni standartların geliştirilmesi için yol gösteren, *Tüm velilerin eğitsel etkinliklere katılımını sağlayarak, çocuğun ev yaşantısı ile okul yaşantısını birleştirmesine ve çocuk-aile ikilisinin birlikte öğrenmesine katkıda bulunan, *Toplumun özelliklerine uygun ancak evrensel özellikleri de göz ardı etmeyen, *Personelinin yüksek motivasyonla çalıştığı ve bu motivasyonun getirdiği olumlu özellikleri çocuklara yansıttığı, *Hakkari ilinde bulunan tüm anne ve babaların çocuklarını, gerek fiziksel koşullar gerekse eğitim açısından, okulumuza kaydettirmek için çaba sarf ettiği, *Çalışanlarının ve velilerinin bu okulda olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, *Çocuklara, onların daha sonraki eğitimlerine temel oluşturacak kaliteli eğitim veren, *Tüm okulöncesi alanında çalışanlarla karşılıklı etkileşim içinde, şeffaf, geri bildirimlere dayalı istekler doğrultusunda gelişmeye açık, *Personelinin, velilerinin ve öğrencilerinin parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, araştırmacı kimliğini yeni projelerle destekleyen, bilime katkıda bulunan ve sürekli gelişim gösteren, bir okul olmaktır.

Misyon: MİSYONUMUZ Murat Işık Anaokulu Müdürlüğü olarak bizler; Çocuklarımızın bütünlüğünü gözeterek; zihinsel, bedensel ve psikolojik gelişimlerini destekleyen eğitim vermeyi, Demokratik bir ortamda eğitim programımız ile çocuklarımızın kişilik özelliklerini, bağımsızlık, yaratıcılık, sorumluluk ve paylaşma duygularını geliştirmeyi, toplum kurallarını öğrenmeyi ve yerinde kullanabilmelerini sağlamayı, Liderlik duygusunu ve öz bakım becerilerini geliştirmeyi, İlgi duydukları konulara kolayca konsantre oldukları gibi diğer konulara da konsantrasyon sağlamaları için motive etmeyi, Meraklı aktif ve araştırmacı birer birey olmaları için yaratıcılık ve yeteneklerini desteklemeyi, Doğa ve dünya ile bağlantılı olmalarını, Evlerindeki sıcaklık ve güven duygusunu okulumuzda da yaşamalarını ve her şeyden önemlisi mutlu olmalarını hedefliyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için okulumuzda uygulanan eğitim-öğretim programları ve aktiviteleri şunlardır: * Aktif öğrenme. * Problem çözmede değişik araç ve gereçleri kullanabilme, * Beyin fırtınası. * Fen ve doğa çalışması. * Verilen bir problem durumunu tanımlayabilme, çeşitli çözüm yolları önerme ve uygun olanı tercih ederek çözüm yollarını denemeyi destekleyici aktiviteler. * Mantıksal ardışıklığı oluşturma ve sonuçlarını anlama yeteneğini destekleyici aktiviteler. * Nesneleri eşleştirme, sınıflama, gruplayabilme, sıralayabilme. * Diğer çocuklarla ve yetişkinlerle birçok durumda etkileşimde bulunmayı destekleyen aktiviteler. * Kendine güvenli ve bağımsız hareket etmeyi öğrenebilecekleri aktiviteler. * Diğerlerini ve kendini kabul etmeyi ve değerli olduğunu anlayabilmeyi destekleyici aktiviteler. * El-ayak-göz koordinasyonunu sağlamayı, duygu ve düşüncelerini motor hareketler yoluyla ifade edebilmeyi destekleyici aktiviteler. * Koordineli ve ritmik hareket etme becerisini kazanmayı destekleyici aktiviteler. * Kendi vücudunu ve yeteneklerini keşfedebilmeyi destekleyici aktiviteler. * Sevmeyi, sevilmeyi, başkalarının hakkına saygı göstermeyi, kendi haklarını korumayı, insanlar arasında doğru ilişkiler kurmayı destekleyici aktiviteler. Eğitim programları çocuklarımızın yaş gruplarına göre düzenlenmektedir. Yine çocuklarımızın yaş gruplarına uygun olarak; İngilizce, müzik, satranç, drama, gibi aktiviteler yer almaktadır. Ulusal bayramlarımız ve anma günlerimiz, doğum günü, anneler günü, babalar günü, özel gün ve haftalar çocuklarımızın da aktif katılımıyla kutlanmaktadır. Bu etkinliklerin yanı sıra sinema günleri, bahçe partileri gibi eğitici-öğretici faaliyetler düzenlenmektedir.

Başarılar:

Saatler: Sabah Grubu için Başlangıç 07:30 Bitiş 12:30 Öğle Grubu İçin Başlangıç 12:30 Bitiş 17:30´dur.
Isınma: Kurumumuzun ısınması; yakıtı kömür olan kalorifer sistemi ile sağlanmaktadır.
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0 438 351 25 85

Belgegeçer - (438) 351 2585

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://muratisikanaokulu.meb.k12.tr

Adres - Yeni Mahalle Milli Egemenlik Caddesi No 7 Yüksekova/HAKKARİ

Öğretmen :12
Öğrenci :163
Derslik :1
Çok Amaçlı Salon :1
Oyun Odası :1
Kütüphane Kitap Sayısı :216
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Anaokulumuz her grup için yarım günlük eğitim vermektedir.

Yerleşim Yeri - Yüksekova Hakkari´nin en gelişmiş ilçesidir. Şehir merkezi düz bir alan üzerine kurulu olduğu için ulaşımlarda sorun yaşanmamaktadır. Kış şartlarının yoğun geçtiği zamanlarda da yollar kar araçları vasıtasıyla sürekli açık tutulmaktadır. Şehirde sıklıkla elektrik kesintisi yaşanıyor olsa bile bu kesinti uzun sürmemektedir.

Adres - Yeni Mahalle Milli Egemenlik Caddesi No 7 Yüksekova/HAKKARİ

Ulaşım Okulumuz merkezde olduğu için her yere yürüme mesafesindedir. Hakkari´ye ve Van´a hafta içi ve hafta sonu olmak üzere neredeyse her saat araç bulmak mümkündür. Şehir içi ulaşım ise Cengiz Topel Caddesi üzerinden kalkan transit servis araçlarıyla karşılanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Yüksekova merkezde bulunmaktadır. Şehrin Hakkari merkezine uzaklığı ortalama 78,5 km olup; 1,5 saat sürmektedir.